merhabalar,
bir bilgisayarda hazırladığım Access ve bir form sürekli açık olarak tutuyorum. bu formun her dakikada bir defa çalışan timer olayında ise aşağıdaki gibi kod çalışıyor. sorunum yaklaşık 1 gün sonra bu accessin bilgisayaraın ram ve cpu kullanımını max düzeye yükselterek bilgisayarı ve dolayısıyla kendini kitlemesi ve çalışmaması. ben bu accessi bir job amaçlı kullanmak istiyorum. timer ile her dakikada kod çalıştığında ram bir miktar artıyor, ama 1 gün sonra kitlenecek seviyeye yükseliyor. bunu nasıl çözebilirim.
Merhaba
açtırdığın dorguyu tekrar kapatma komutu veriyor musun yoksa bir defa açtıktan sonra devamlı açık mı kalıyor, zannedersem 2. seçeneği uyguluyorsun, eğer öyleyse işlem yapıldıktan sonra
Visual Basic
DoCmd.Close acQuery, "MAILTRG1_01"
komutunu deneyebilirsin, ayrıca komuttan sonra bir satır ilave ederek şu komutu yazmanda fayda sağlayacaktır.
şifremi kaybettiğimden ve şifre hatırlatma kısmına mailimi yazmama rağmen çalışmadığı için yeni kullanıcım ile cevap yazıyorum.
dediğiniz komutları ekledim ama değişen bir şey olmadı. bu sorgu bir kayıt ekleme sorgusu yani açık kalırken neyi kastettiğinizi anlamadım. sorguyu DoCmd.OpenQuery "MAILTRG1_01", acViewNormal, acAdd kodu ile çalıştırıyorum, kayıtları ekliyor ama zaten açık kalmıyor sanırım, ama yine de
DoCmd.Close acQuery, "MAILTRG1_01"
DoEvents
kodlarını eklememe rağmen bellek kullanım artışı devam ediyor. acil yardımlarınızı bekliyorum. bu sorunumu en kısa sürede çözmem gerekli.
saygılarımla, mesut
merhaba, formtimer ile dakikada 1 kez çalışan Access dosyam ektedir. bir bilgisayarda sürekli bu Access ve form açık, normal çalışıyor ama her çalışmasında memory kullanımı artıyor ve 2 GBlık olan bilgisayar kitleniyor, ram artırsam bu da çare değil, 10 gb de olsa o da kitlenecek. yardımlarınızı veya fikirlerinizi bekliyorum.
Iki tablo arasinda kayit kontrolu ile eklenecek kayit varmi ? cevabi ile ekleme sorusunu calistirilabilir.
DoCmd yerine ....Execute kullanma avantajini ek'teki VT'ni incelediginiz de gorebilirsiniz.
iki tablo arasında kayıt kontrolü ile kayıtlar eklenecek, yani eğer SIPARIS_YEREL tablosunda ilgili IDli kayıt yok ise SIPARIS tablosundan SIPARIS_YEREL e eklenecek.
ekteki dosyanız için çok teşekkürler, inceleyip deneyeceğim. ilginize teşekkürler.