Sayın Sezgin, kaydırma çubukları kısmını hiçbiri olarak göstermek istemiyorum. Form1'de aşağıya doğru inmem gerekiyor. Zaten öyle yapınca da üsteki sekmeler yine gözükmüyor. Ben form1 ilk açıldığında üstteki sekmeler üstündeki boşluk vs. en üstte gözüksün daha sonra form1'de aşağıya doğru gezineyim istiyorum. Bir türlü yapamadım.
(15-08-2014, 09:56)mssmurat demiş ki: Sayın Sezgin, kaydırma çubukları kısmını hiçbiri olarak göstermek istemiyorum. Form1'de aşağıya doğru inmem gerekiyor. Zaten öyle yapınca da üsteki sekmeler yine gözükmüyor. Ben form1 ilk açıldığında üstteki sekmeler üstündeki boşluk vs. en üstte gözüksün daha sonra form1'de aşağıya doğru gezineyim istiyorum. Bir türlü yapamadım.
Teşekkürler.
Form iyi tasarlamamissiniz gibi duruyor. Form ozelligini acilan olarak degistirdiginizde formun alt bolumunu gorebilirsiniz. Veri konu olarak gruplayip, form uzerinde gruplama yerlesimi yapabilirsiniz. Orijinal form uzerindeki cubuklar araciligi ile islem yapmak sikici olabilir.
Sayın Sezgin. Örneğim daha iyi anlaşılsın diye ana formu ve alt formu bu şekilde yapmıştım. Orjinal dosyada formlar daha düzgün. Ancak sorun aynı. Scrollbar'ı ilk açılışta yukarıda gösteremiyorum. Ayrıca sekmeler arasında dolaştığımda da yine scrollbar'ı aşağıya kayıyor ve sürekli yukarı çıkartmak zorunda kalıyorum.