Merhaba. Basvurular ana tablom ve Başvuru türlerinin yer aldığı BasvuruTuru alt veri tablom var. Basvurular ana tablosu içinde, BasvuruTurID sütunu Liste Kutusu - Tablo/Sorgu özelliği ile BasvuruTuru tablosundan çoklu seçim yolu ile verileri alıyor.
Elimde 4000 satır Ad-Soyad-BaşvuruTuru(ID-Sayı değeri olarak) excel verisi mevcut. Ad Soyad bilgisini ilgili boş tabloma kopyala-yapıştır yapabiliyorum ancak BasvuruTurID (Liste Kutusu-Çoktan Seçme özellikli) alanına yapıştıramıyorum. Exceli topluca içeri aktarıp bir tablo haline getirip sorgu yoluyla da yapmak istedim ancak alttaki hataları alıyorum. Yardımcı olursanız sevirim.
"UPDATE veya DELETE sorgusu birden çok değerli alan içeremez."
"Insert INTO sorgusu birden çok değerli alan içeremez"
Ornek çalışma olmadan pek yardimci olamayacagim ama şunu belirteyim Çok değerli alanlar icin kayit ekleme, güncelleme işlemleri biraz sıkıntılıdır,. Ikinci bir recordset tanımlanıp ona atama yapmak gerekebiliyor bazen. Isterseniz örnek dosyan8zi ekleyin ona gore bir cozum bulmaya çalışalım.
14-02-2025, 15:20 (En son düzenleme: 14-02-2025, 15:22 mkoblayek.)
Cevabınız için teşekkür ederim. Kişi tablosu içindeki Sertifika_ID sütununa 4000 adet excel verisini yapıştırmak istiyorum. Örneğin 1. Satır için Excel verisinde ID numaraları 1;2;3 olarak yapıştırılacak ancak hata alıyorum. Örnek dosyayı da ekliyorum. Çok sağolun.
14-02-2025, 16:28 (En son düzenleme: 14-02-2025, 16:30 mkoblayek.)
Veritabanında bulunan satır sırasına paralel olarak excelde aynı sırada ";" ile ayrılmış ID numaraları verileri var (Metinsel Karşılıkları da var. Metin olarak da sayısal olarak da veri girişi olmuyor.). Resim olarak örnek 3 satır veriyi ekliyorum. Bu verinin 4000 satır olduğunu düşünün.
Veritabanında
| AD | SOYAD | SERTIFIKA | şeklinde sütunlardan Ad Soyad dolu. Sertifika sütununa excelden Id numaralarını kopyalayıp yapıştır diyemiyorum.
Exceli içeri aktararak ayrı bir tablo haline getirerek de denedim. Olmadı. Kopyala Yapıştır şeklinde de yapamıyorum. Teşekkürler.