Bölüm 3: Tek veya İki Kriterle Birlikte Filtreleme
#25
Hocam Sağolun, dediğiniz gibi yapınca 4-5 farketmiyor hertürlü filtrelemeyi yapabiliyorum. Teşekkür ederim.

Ancak şimdi şöyle bir sorun var. Türkiye'de 81 il ve 800 küsür ilçe var. benim elimde de binlerce veri bulunmakta. Bu tür tablolar il ve ilçe vs. değerlerini sayısal olarak gösteriyor. Ancak benim elimdeki veriler ise metin olarak bulunuyor. Ya verileri tek tek sayısal hale getireceğim ki bunu elle yapmak nerdeyse imkansız. Yada başka bir yolu olmalı.

Ben bu verileri tabloya Al-excel'den dersem, veriler ( il, ilçe vs. ) değerler siliniyor.
Ne yapabiliriz acaba?



  Alıntı
Bu mesajı beğenenler:
#26
Merhaba..

İl ve ilçe ilişkilerini inceleyebileceğiniz örnekler site içerisinde buluyor.. İncelemenizi öneririm..



  Alıntı
Bu mesajı beğenenler:
#27
Hocam yavaş anlayan birisi olarak kusuruma bakmayın. Sitede soruma uygun örnek bulamadım. Elimde dış veri olarak bir excel tablosu var. Bu tabloyu sizin sisteme adapte edebildim. Ek'de düzenlenmiş halini bulabilirsiniz. Şimdi DepartmanNo, BransNo, ilno, ServisILCE bölümlerini filtreleyebiliyorum. Ancak personel tablosunda bu alanlar sayı olarak işaretli. "Yanlış düşünmüyorsam eğer" Misal olarak istanbul için 34 , antalya için 7 değerlerini sistem alıyor. Ancak bende bir de ilçe bölümü var. Misal istanbul adalar için ID olarak 834 değerini kullanıyor. Benim elimdeki excel tablosunda da İSTANBUL- ADALAR var. Ben bunlar 34 - 834 olarak değiştirmem gerek ki bu halde sistemde gösterebileyim. Aynı şey departmanno, bransno için de geçerli onlar da sayısal değerde. Excelde tektek güncellemek çok zor olacak.



Eklenti Dosyaları
.rar   filtreleme.rar (Boyut: 211,57 KB / İndirilme: 34)



  Alıntı
Bu mesajı beğenenler:
#28
(10-07-2012, 14:54)mssmurat demiş ki: Hocam yavaş anlayan birisi olarak kusuruma bakmayın. Sitede soruma uygun örnek bulamadım. Elimde dış veri olarak bir excel tablosu var. Bu tabloyu sizin sisteme adapte edebildim. Ek'de düzenlenmiş halini bulabilirsiniz. Şimdi DepartmanNo, BransNo, ilno, ServisILCE bölümlerini filtreleyebiliyorum. Ancak personel tablosunda bu alanlar sayı olarak işaretli. "Yanlış düşünmüyorsam eğer" Misal olarak istanbul için 34 , antalya için 7 değerlerini sistem alıyor. Ancak bende bir de ilçe bölümü var. Misal istanbul adalar için ID olarak 834 değerini kullanıyor. Benim elimdeki excel tablosunda da İSTANBUL- ADALAR var. Ben bunlar 34 - 834 olarak değiştirmem gerek ki bu halde sistemde gösterebileyim. Aynı şey departmanno, bransno için de geçerli onlar da sayısal değerde. Excelde tektek güncellemek çok zor olacak.

Servisçiler açılan kutusunun satır kaynağını aşağıdaki gibi değiştirin.
SQL
  1. SELECT servisilceler.IDServisilce, servisilceler.servisilce
  2. FROM servisilceler;



Sütun sayısı : 2
Sütun Genişlikleri : 0cm;2cm olarak ayarlayın




  Alıntı
Bu mesajı beğenenler:
#29
O hatayı gördüm. dosyayı temizlerken boşta olan tabloları silmiştim oradan kalmış hata. Ancak sorum onunla alakalı değildi. Ekstra 2 tane de tablo gönderiyorum. Sorduğum soruyla alakalı.
personel_tablo.xls bende olan excel formatı, ama sistemin kabul ettiği personel_sayisal.xls

Ben personel_tablo.xls olarak access'e nasıl kaydederim.


Eklenti Dosyaları
.rar   filtreleme.rar (Boyut: 151,48 KB / İndirilme: 31)
.rar   Personel_tablo.rar (Boyut: 11,99 KB / İndirilme: 20)
.rar   Personel_sayisal.rar (Boyut: 10,71 KB / İndirilme: 23)



  Alıntı
Bu mesajı beğenenler:
#30
(10-07-2012, 16:42)mssmurat demiş ki: personel_tablo.xls bende olan excel formatı, ama sistemin kabul ettiği personel_sayisal.xls

Ben personel_tablo.xls olarak access'e nasıl kaydederim.

Mm Sorunuzu tam olarak anlayamadım.
Örneklerinizi henüz indiremedim. (Paydos saati geldi)



  Alıntı
Bu mesajı beğenenler:


Benzer Konular...
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
access-sql-12 Bölüm 9.1: Dinamik Arama Ve Aranan Kelimeyi Renklendirme Taruz 37 25.735 10-11-2025, 02:29
Son Mesaj: dsezgin
  Cari Hesap Ekstresi Filtreleme Için Yardımcı Olurmusunuz? cost27 2 677 26-10-2021, 13:47
Son Mesaj: cost27
access-sql-7 Bölüm 7: Liste Kutusundaki Verileri Dinamik ve Hızlı Bir Şekilde Filtreleme Taruz 81 56.598 07-03-2021, 00:08
Son Mesaj: kamil_55
access-sql-14 Bölüm 6: Liste Kutusundaki Verileri Dinamik Filtreleme Taruz 11 16.582 22-11-2020, 01:28
Son Mesaj: dsezgin
access-sql-11 Bölüm 3.1: Uzun Metinler İçinde Birden Fazla Kriterle Arama Yapma Taruz 23 18.006 11-12-2019, 01:13
Son Mesaj: dsezgin
access-sql-6 Bölüm 1: Form Üzerinden Filtreleme Taruz 33 39.614 26-03-2019, 16:12
Son Mesaj: celalll
access-sql-7 Bölüm 8: Kayıtları Alana Göre Seçerek Dinamik ve Hızlı Bir Şekilde Filtreleme Taruz 77 50.528 14-01-2019, 13:08
Son Mesaj: mmert06
access-sql-12 Bölüm 2.1: Form Üzerinden İki Tarih Arasında Filtreleme Taruz 25 22.643 16-02-2018, 13:33
Son Mesaj: GökhanU

Foruma Git:


Bu konuyu görüntüleyen kullanıcı(lar): 1 Ziyaretçi