Access SQL
[FORM] formda talep noya bağlı olarak alt detayların girilmesi - Yazdırılabilir Sürüm

+- Access SQL (https://www.access-sql.com)
+-- Forum: ACCESS SORULARI VE ÖRNEK UYGULAMALARI (https://www.access-sql.com/Forum-ACCESS-SORULARI-VE-ORNEK-UYGULAMALARI)
+--- Forum: ACCESS SORULARI (https://www.access-sql.com/Forum-ACCESS-SORULARI)
+--- Konu: [FORM] formda talep noya bağlı olarak alt detayların girilmesi (/Konu-formda-talep-noya-bagli-olarak-alt-detaylarin-girilmesi)



formda talep noya bağlı olarak alt detayların girilmesi - Mr.Midnight - 06-02-2018

Merhaba;
Aslında soruyu nasıl sormalıyım tam olarak bende bilmiyorum. İşyerimde kullanma amaçlı bir proje hazırladım. Projenin sunumu esnasında projemi farklı bir boyuta çevirdiler ve konunun neresinden tutacağımı şaşırdım.

Siz değerli uzman arkadaşlarımdan bu konu hakkında fikir vermelerini rica ederim.

Projem bir talep oluşturma projesiydi. Her talep için tek form versiyonu ile kayıt oluşturulması için tasarlamıştım. Ancak projemde formun bölünmüş form formatında kullanılıp talep noya bağlı olarak alt detayların kalem kalem girilmesi istendi. Bölünmüş formun talep edilmesine sebep ise gerektiğinde bölünmüş formun altındaki tabloya excelden topluca veri kopyalarak işi hızlandırmak istemeleri.

Tablomda talep noyu birincil anahtar olarak oluşturmuştum ve her kayıtta otomatik sayı olarak artmaktaydı. Şimdi ise detayları ekleyeceğim zaman talep no nasıl uygulanmalı ve her talepde eklenen kalemlere (detaylara) kalem no verme işlemini nasıl yapmalıyım. Her talep noda kalem nosu 1 den nasıl başlatılır...

Kafam çok karıştı bana bu konuda örnek vererek yol gösterebilirmisiniz. Projemi yeniden sunmak için önümde çok kısa sürem kaldı. Acil destek rica ederim...


Cvp: formda talep noya bağlı olarak alt detayların girilmesi - dsezgin - 07-02-2018

Talep no'ya ait kalem sira numarasini raporda gosterilmesi metin kutusu denetim kaynagina =1 yazip, ozellikler bolumunden gruplama veya tumu uzerinde ki secenek ayari ile yapilabilir. Tablo icinde bir kolonda tutulmasi isteniyor ise veri tipi sayi olan alana, kaleme ait ilk veri girisi esnasinda dlookup(... ile cagrilan veriye bir eklemeniz yeterli olacaktir. Ancak talebe ait kayit silme islemlerinde bu sira ardisik olma duzenini ortadan kaldirir. Telebe ait kalem sayisi az ise nesne SQL'inde DCount(... deyimi ile yapilabilir.
Misal:
SQL
  1. SELECT *, DCount("*","TabloAdi","Kimlik<=" & TabloAdi.Kimlik AS SiraNo FROM TabloAdi ORDER BY Kimlik



Kimlik alani otomatik sayi olmali.

Kayit silme sonrasi, VBA da yeniden siralama yapilabilir, ancak once ki verilen numaralara karsi silinen kayit sonrasi yeniden verilen numaralar kafa karistirabilir.




Cvp: formda talep noya bağlı olarak alt detayların girilmesi - Mr.Midnight - 09-02-2018

Sezgin hocam merhaba;
vermiş olduğunuz bilgileri kaç gündür deniyorum beceremedim. Müsait olduğunuzda basit bir örnek yapıp paylaşabilirmisiniz.

Yapmaya çalıştığım formun tablo bilgileri ekteki gibi olmasını istiyorum...

İlginiz için çok teşekkür ederim...




RE: formda talep noya bağlı olarak alt detayların girilmesi - GökhanU - 15-02-2018

Dmax fonksiyonun özelliklerini incelerseniz sonuca ulaşabilirsiniz