• 0 Oy - 0 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
veri çekme
#1
merhaba Arkadaşlar

ekteki denemede frmInvoice formunun CFOrderNr kısmına veri girerek Dlookup fonksiyonu ile hem frmInvoicedeki alanlara hemde formda bulunan altfrmInvoiceDetails kısmına veri çekebiliyorum. 

ama bazı zamanlar, aynı CFOrderNr numarasında birden fazla satır olabiliyor. bu durumda formülü nasıl uygulamam gerekiyor? 

örnek ektedir. 

şimdiden teşekkürler


Eklenti Dosyaları
.rar   sipariştakip2.rar (Boyut: 75,45 KB / İndirilme: 6)
  Alıntı
Bu mesajı beğenenler:
#2
merhaba
sanırım Id numarasına göre kayıtları (bir veya birden çok kaydı) getirmek istiyorsun,sizin anlattıklarınızdan benim anladığım kadarıyla  bu,yanlışım varsa düzeltin
Eğer öyle ise Dlookup fonksiyonu ile çekmek yerine tblInvoicedetails ve tblInvoice tablolarını ilişkilendirerek 
Alt formun sorgusuna Id ile süzerek (seçim yaptıkca zaten süzüp getirecektir) yapmanız daha mantıklı olacaktır ,yani sorgunuz

SELECT tblInvoicedetails.InvoiceID, tblInvoicedetails.CFOrderNr, tblInvoicedetails.Article, tblInvoicedetails.Prosess, tblInvoicedetails.Design, tblInvoicedetails.Color, tblInvoicedetails.Currency, tblInvoicedetails.Price, tblInvoicedetails.Quantity, tblInvoicedetails.ShipmentDate
FROM tblInvoicedetails
WHERE (((tblInvoicedetails.CFOrderNr) Like "*" & [Forms]![frmInvoice]![txtInvoiceNr] & "*"));

şekilde olursa (alan adları veya form yolu yanlış olabilir kendine göre uyarlamalısın) olabilir..
  Alıntı
Bu mesajı beğenenler:
#3
diyelim ki elinizde tüm CFOrderNr numarasının listelendiği bir liste kutusu var ve orada aynı CFOrderNr numarasından 3 tane var
hangi CFOrderNr numarasını seçeceğinizi neye göre belirliyorsunuz?
  Alıntı
Bu mesajı beğenenler:
#4
halil bey mantık şöyle, her siparişin bir CFOrder numarası var. CFOrder numarası hep tek olur. tıpkı ID numarası gibi. aynı şey. müşteriler 1 tane CFOrder numarası ile 1den fazla kalemden sipariş verebiliyorlar. bunları ben Order ve OrderDetail tablolarında birleştirdim. birbirleriyle ilişki için OrderID numaralarını ve CFOrder numaralarını eşleştirdim. bu CFOrder numarasını da aynı zaman Invoice ve Invoice kısmıylada eşleştirdim. yani tüm tablolarda ortak alan CFOrderNr oldu . ben CFOrder numarasını kullanarak invoice hazırlamak istiyorum. invoice kısmında da birden fazla satır olabiliyor. bu yüzden CF numarasında kaç tane kalem varsa bu kalemlerin de invoice formuna getirmesini istiyorum.

biraz karışık oldu sanırım Smile
  Alıntı
Bu mesajı beğenenler:
#5
(10-07-2019, 13:33)celalll demiş ki: merhaba
sanırım Id numarasına göre kayıtları (bir veya birden çok kaydı) getirmek istiyorsun,sizin anlattıklarınızdan benim anladığım kadarıyla  bu,yanlışım varsa düzeltin
Eğer öyle ise Dlookup fonksiyonu ile çekmek yerine tblInvoicedetails ve tblInvoice tablolarını ilişkilendirerek 
Alt formun sorgusuna Id ile süzerek (seçim yaptıkca zaten süzüp getirecektir) yapmanız daha mantıklı olacaktır ,yani sorgunuz

SELECT tblInvoicedetails.InvoiceID, tblInvoicedetails.CFOrderNr, tblInvoicedetails.Article, tblInvoicedetails.Prosess, tblInvoicedetails.Design, tblInvoicedetails.Color, tblInvoicedetails.Currency, tblInvoicedetails.Price, tblInvoicedetails.Quantity, tblInvoicedetails.ShipmentDate
FROM tblInvoicedetails
WHERE (((tblInvoicedetails.CFOrderNr) Like "*" & [Forms]![frmInvoice]![txtInvoiceNr] & "*"));

şekilde olursa (alan adları veya form yolu yanlış olabilir kendine göre uyarlamalısın) olabilir..

celall bey örnekte gönderebilir misiniz? ilginiz için çok teşekkür ederim.
  Alıntı
Bu mesajı beğenenler:
#6
"txtCFOrderNr_AfterUpdate" olayının kodunu aşağıdaki kodla değiştirip dener misiniz?
Kod:
Dim txtSql As String
Me.cboCustomer = DLookup("Customer", "tblOrder", "CFOrderNr= " & [CFOrderNr])

Me.cboDeliveryAddress = DLookup("DeliveryAddress", "tblOrder", "CFOrderNr= " & [CFOrderNr])
txtSql = " SELECT tblOrderDetail.CFOrderNr," & _
        " tblOrderDetail.Article," & _
        " tblOrderDetail.Prosess," & _
        " tblOrderDetail.Design," & _
        " tblOrderDetail.Color," & _
        " tblOrderDetail.Currency," & _
        " tblOrderDetail.Price," & _
        " tblOrderDetail.Quantity," & _
        " tblInvoicedetails.ShipmentDate," & _
        " tblOrderDetail.DeliveryDate " & _
        " FROM tblInvoicedetails INNER JOIN tblOrderDetail ON tblInvoicedetails.CFOrderNr = tblOrderDetail.CFOrderNr" & _
        " where tblOrderDetail.CFOrderNr = " & Me.txtCFOrderNr
Me.altfrmInvoiceDetail.Form.RecordSource = txtSql

'Me.altfrmInvoiceDetail!CFOrderNr = DLookup("CFOrderNr", "tblOrderDetail", "CFOrderNr= " & [CFOrderNr])
'Me.altfrmInvoiceDetail![Article] = DLookup("Article", "tblOrderDetail", "CFOrderNr= " & [CFOrderNr])
'Me.altfrmInvoiceDetail![Prosess] = DLookup("Prosess", "tblOrderDetail", "CFOrderNr= " & [CFOrderNr])
'Me.altfrmInvoiceDetail![Design] = DLookup("Design", "tblOrderDetail", "CFOrderNr= " & [CFOrderNr])
'Me.altfrmInvoiceDetail![Color] = DLookup("Color", "tblOrderDetail", "CFOrderNr= " & [CFOrderNr])
'Me.altfrmInvoiceDetail![Currency] = DLookup("Currency", "tblOrderDetail", "CFOrderNr= " & [CFOrderNr])
'Me.altfrmInvoiceDetail![Price] = DLookup("Price", "tblOrderDetail", "CFOrderNr= " & [CFOrderNr])
'Me.altfrmInvoiceDetail![Quantity] = DLookup("Quantity", "tblOrderDetail", "CFOrderNr= " & [CFOrderNr])
  Alıntı
Bu mesajı beğenenler:


Benzer Konular...
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  [FORM] forma başka formdan veri çekme metocan 4 164 18-05-2019, 08:50
Son Mesaj: metocan
  [FORM] Veri Çekme Sorunu Allback 1 446 08-09-2018, 01:52
Son Mesaj: dsezgin
  [FORM] VBA combobox a dlookupla birden fazla veri çekme delichon 1 302 26-07-2018, 11:29
Son Mesaj: dsezgin
  bir siteden bilgi çekme ferda23 0 371 19-03-2018, 15:26
Son Mesaj: ferda23
  En Son Tarihte kolan adını çekme serdem48 7 1.272 21-02-2018, 16:27
Son Mesaj: serdem48
  [VBA] FileDialog ile Excelden Accesse Veri Çekme @MSC 2 551 09-02-2018, 10:30
Son Mesaj: Taruz
  [FORM] Tablodan veri çekme ve işlem yardımı/acil ögrencimühendis2 2 958 04-12-2017, 00:22
Son Mesaj: EminA
access-sql-18 Mernisten veri çekme ernac5858 2 1.558 29-10-2017, 14:24
Son Mesaj: dsezgin

Foruma Git:


Bu konuyu görüntüleyen kullanıcı(lar): 1 Ziyaretçi