[TABLO] Tabloya Veri Eklerken Kayıt Hatası
#1
Merhaba arkadaşlar cari kaydı yapılınca tabloda kayıt yapmıyor hata ekran görüntüsünü ve çalışma örneğini ekliyorum sizden yardım bekliyorum şimdi den yardımlarınız için teşekkür ederim.


Eklenti Dosyaları
.jpg   Ekran görüntüsü 2024-06-11 122425.jpg (Boyut: 26,48 KB / İndirilme: 9)
.rar   tasarım_yeni.rar (Boyut: 485,59 KB / İndirilme: 2)



  Alıntı
Bu mesajı beğenenler:
#2
DoCmd.OpenForm "Frm_Musteriadreskarti" komutundaki form uygulamada yok.
Formun Kayıt Kaynağı SQL'inde isimev alanı yok.

Form Veri Girişine--Hayır.
Visual Basic
  1. Private Sub Form_Load()
  2. DoCmd.RunCommand acCmdRecordsGoToNew
  3. ...
  4. ...
  5. end sub



yaparsanız kayıtları cari'i kaydeder.

NOT: Konuya örnek eklerken veri olarak üç, dört adet olarak gerçek veri olmadan eklemelisiniz.



  Alıntı
Bu mesajı beğenenler:
#3
(11-06-2024, 13:09)dsezgin demiş ki: DoCmd.OpenForm "Frm_Musteriadreskarti" komutundaki form uygulamada yok.
Formun Kayıt Kaynağı SQL'inde isimev alanı yok.

Form Veri Girişine--Hayır.
Visual Basic
  1. Private Sub Form_Load()
  2. DoCmd.RunCommand acCmdRecordsGoToNew
  3. ...
  4. ...
  5. end sub



yaparsanız kayıtları cari'i kaydeder.

NOT: Konuya örnek eklerken veri olarak üç, dört adet olarak gerçek veri olmadan eklemelisiniz.
 sezgin hocam benim sorunum cari kod oluştururken sırano ile carikod uyuşmazlık yapıyor ve kayıt yaparken resmini yüklediğim hatayı veriyor bu konuda incelerseniz memnun olurum.



  Alıntı
Bu mesajı beğenenler:
#4
(11-06-2024, 14:14)anno demiş ki:  sezgin hocam benim sorunum cari kod oluştururken sırano ile carikod uyuşmazlık yapıyor ve kayıt yaparken resmini yüklediğim hatayı veriyor bu konuda incelerseniz memnun olurum.

Tabloda 10722 kayıt olmasına rağmen en son 10723 olarak kayıt olarak gözüküyor. Kaydı saydırıp, bir arttırmayı. DMax(... ile em son numarayı bulup, bir ekleme ile Carikod oluşturabilirsiniz.

adı güncellediği olay yordamına
Visual Basic
  1. Private Sub txtadi_AfterUpdate()
  2. If Me.NewRecord Then
  3.    Me.Sirano = DMax("mus_id", "Tbl_Musteri") + 1
  4.   Me.txtcarikod = Format("120" & Me.Sirano, "00000000")
  5. End If
  6. End Sub


taşıyın.

Private Sub Form_Current() prosedüründeki If NewRecord Then Sirano = DMax("Sirano", "Tbl_Musteri") + 1 satırı silin.


Uygulama özelliklerinden çıkışta veritabanını onar ve sıkıştır seçeneği işaretli yapın. Cari Kod oluşumu tablodaki otomatik sıra numarasına bağlı olduğu için etkilenmektedir.



  Alıntı
Bu mesajı beğenenler:


Benzer Konular...
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Excellden Tabloya Veri Aktarım Sorunu kral8596 1 103 23-05-2024, 11:52
Son Mesaj: dsezgin
access-sql-9 [VBA] Veri Tabanındaki Bilgileri Farklı Bir Tabloya çağırma harun kaçar 4 132 20-05-2024, 14:29
Son Mesaj: dsezgin
  Tabloya Değer Kümesinden Veri Seçerek Veri Girişi Saglanması sevincili 2 129 26-03-2024, 20:07
Son Mesaj: sevincili
  Access Formu üzerinden Sql Server Tabloya Nasıl Veri Kaydı Yapılır karacahil 4 225 15-02-2024, 12:10
Son Mesaj: halily
  Tabloya Qr Kodla Veri Giriş SBNS 3 194 08-02-2024, 13:24
Son Mesaj: BeyTor
access-sql-18 Insert ile formdan tabloya kayıt ekleme Enigmatic 18 20.702 07-02-2024, 18:41
Son Mesaj: halil.tefci
  [VBA] Kayıt Iptali: Kayıt Iptal Tablosuna Ekle, Kayıdı Sil Işlemi programmer67 6 343 21-07-2023, 10:40
Son Mesaj: onur_can
  [FORM] İLİŞKİSİZ FORMDAN TABLOYA VERI KAYDETME moskovic 24 20.386 06-07-2023, 12:11
Son Mesaj: dsezgin

Foruma Git:


Bu konuyu görüntüleyen kullanıcı(lar): 1 Ziyaretçi