İyi akşamlar. Ms Access'e yeni başladım. Şöyle bir sorum olacak.
Tabloda ad/soyad/kalemivarmı gibi veriler olsun. kalemivarmı sorusuna Evet/Hayır veri tipi eklemiş olayım. Öğrenci eğer öğrencinin kalemi var ise öğrencinin kalemi var yazsın , yok ise hiçbir şey yazmasın istiyorum bu mümkün müdür?
Günaydın,
Raporu tasarım modunda açın ayrıntı kısmına VarYok (Evet /Hayır) alanının yanına bir tane textbox yerleştirin. Bu textboxun Denetim Kaynağına aşağıdaki kodu yazın.
Vermiş Olduğunuz Formül Benimde Çok İşime Yaradı Çok Teşekkürler
Benimde Bir İsteğim Olacak Bu Formüle Ek Olarak Mümkünse
Giden Gelen Evrak Olarak Uyarladım Ben.
Tabloda Ayrı Bir Sütun Oluşturdum Evrak_Durumu Adında. Giden_Gelen Sütununda İşaretlediğim Kalemler Evrak_Durumu Sütununda Giden_Evrak Olarak İşleniyor.
Vermiş Olduğunuz Formüle Ek Olarak Giden_Gelen Evrakta İşaretlediğim Kalemi Giden_Evrak Yazınca Gittiği O Günün Tarihini Otomatik Eklemesini İstiyorm
İşareti Kaldırdığımda Gelen_Evrak Olarak Düzelecek Hangi Tarihte Geldiyse O Günün Tarihini Otomatik Eklemesini İstiyorum Bu Mümkünmü
ÖRNEK
ALİ CAN Giden_Evrak - 20.02.2022
CEM DEMİR Giden_Evrak - 20.02.2022
ALİ CAN Gelen_Evrak - 26.02.2022