Konuyu Değerlendir
  • 0 Oy - 0 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
En az olanı otomatik vermesi ve excel'e yazdırma
#7
Kod:
SELECT TOP 1 Count(denetim.klasorno) AS sayi, denetim.klasorno, denetim.bitisnedeni
FROM denetim
GROUP BY denetim.klasorno, denetim.bitisnedeni
HAVING (((denetim.bitisnedeni) Is Null))
ORDER BY Count(denetim.klasorno), denetim.klasorno;
"SqlEnDusuk" sorgusunun kodunu yukarıdaki ile değiştirip dener misiniz?
hem otomatik klasörno veriyor hem de  bitiş nedeni dolu olanları hesaba katmıyor.
en azından benim denemelerimde doğru sonuç verdi.
Bul
Alıntı
#8
(11-06-2019, 23:36)haliliyas demiş ki:
Kod:
SELECT TOP 1 Count(denetim.klasorno) AS sayi, denetim.klasorno, denetim.bitisnedeni
FROM denetim
GROUP BY denetim.klasorno, denetim.bitisnedeni
HAVING (((denetim.bitisnedeni) Is Null))
ORDER BY Count(denetim.klasorno), denetim.klasorno;
"SqlEnDusuk" sorgusunun kodunu yukarıdaki ile değiştirip dener misiniz?
hem otomatik klasörno veriyor hem de  bitiş nedeni dolu olanları hesaba katmıyor.
en azından benim denemelerimde doğru sonuç verdi.

Hocam 1 nolu klasörden başlamıyor. Önce 1 nolu klasörden başlayacak. 22 klasör olacak. Yani 1-22 arası sırasıyla en düşük klasörden başlayacak şekilde.
Bul
Alıntı
#9
kendi çalışmanıza eklediniz mi?
hangi koşullarda hangi sonucu veriyor?
eğer tabloda daha önce belirttiğiniz 1-22 arasındaki kayıtlar yoksa klasör ismi atamada sorun olabilir,
çünkü mevcut kayıtlara göre işlem yapıyor ama klasör nolar eklenmişse düzgün çalışması gerekiyor.
öncelikle 1-22 arası klasör nolarını siz elle girin en az 22 kaydınız olsun bu şekilde bir kaç kayıt ekleyin o durumda da bahsettiğiniz sorun devam ediyorsa yeni bir kod bulmaya çalışalım
Bul
Alıntı
#10
klasorno tıklama olayını aşağıdaki gibi düzenleyerek dener misiniz?
denetim tablosu boş iken
Kod:
Private Sub klasorno_Click()
Dim x As Integer

For x = 1 To 22
   If DCount("*", "[denetim]", "[klasorno]=" & x) = 0 Then
       klasorno = x
       Exit Sub
   End If
Next
If IsNull(klasorno) Then klasorno = DLookup("[klasorno]", "[SqlEnDusuk]")
End Sub
Bul
Alıntı
#11
Evet hocamz elinize sağlık son yazdığınız kod oldu. Bitiş nedenini seçtiğimizde klasörden düşürüyor mu acaba?  Mm
Bul
Alıntı
#12
amacım oydu kodu yazarken
"SqlEnDusuk" sorgusunun kodunu değiştirerek onu yapmaya çalıştım.
1 - "SqlEnDusuk" sorgusunun kodu ne?
2 - Bitiş nedenini seçtiğimizde klasörden düşmesi lazım demişsiniz ama olayı biraz daha açıklayabilir misiniz?
benim anladığım tabloda duracak ama eğer "bitiş nedeni" alanı doğruysa hesaba katmayacak? öyle mi
Bul
Alıntı


İmlemeler

Benzer Konular...
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  [RAPOR] access ayrı raporları toplu yazdırma obaysal42 8 199 Dün, 16:36
Son Mesaj: obaysal42
access-sql-17 [FORM] Excel'e Tarihli Veri Atma prestij06 3 108 17-06-2019, 13:51
Son Mesaj: halily
  [MAKRO] excel userform listbox filtreleme ve kaydetme Akbas 1 171 23-05-2019, 22:30
Son Mesaj: halily
  [SORGU] Liste Kutusundan Seçilen Alanlara Göre Rapor Yazdırma Ahmet51 9 235 21-04-2019, 09:34
Son Mesaj: Ahmet51
  [SORGU] Excel Aktar Butonu ramazanke 5 210 30-01-2019, 10:46
Son Mesaj: ramazanke
  [VBA] Excel formulünün Access'e uyarlanması benuva 5 365 27-09-2018, 01:30
Son Mesaj: dsezgin
  [VBA] Excel veri aktarımı alienerji 9 685 30-08-2018, 04:40
Son Mesaj: dsezgin
  [VBA] Excel dosyasını kapatma hatası idrisy 5 437 11-07-2018, 21:55
Son Mesaj: idrisy

Foruma Git:


Bu konuyu görüntüleyen kullanıcı(lar): 1 Ziyaretçi