[FORM] Acilan formu surekli tum ekranlarin izerinde tutturma hak
İyi haftalar ve iyi aksamlar,

Aklima bir fikir geldi bilmem yapilabilir ve yapilirsa yararli olur bilmiyorum , degerli yorumlariniz ve yardimlariniz icin simdiden tesekkur ederim.

Elimde yaklasik 2500 tane ingilizce kelime var turkce karsiklariyla brbr, en sık kullanilan kelimeler..

Amacim su ; accesste bir form hazirlasam icinde max 5 kelime gosteren ufak bir ekran seklinde ve hergun bu 5 kelime otomatik olarak degisse, tablodan alacagi kelimeleri dikkate alarak.. Yalniz bu form pc de acik olan tum programlarin sayfalarin uzerinde ekranin herhangi bir kosesinde duracak sekilde ekranda istedigim koseye surukleyebilecegim sekilde gosteremez miyiz?

Sonucta sabah 9 dan aksam 18 e kadar bilgisayar basinda calisiyoruz surekli ekrana bakiyoruz ve bu ekranda bu 5 kelimenin gozumuzun onunde durmasi ister istemez kelimelrri ezberlemede faydali olacagini dusunuyorum,

Sizlerin degerli yorumlarina birakiyorum sonuc olarak..

Saygilar

Alıntı
Bu mesajı beğenenler:
Merhaba..

Bu düşüncenize katkıda bulunayım.. Vv

Ekte, amacınıza uygun basit bir örnek hazırladım.. Açılan form sadece access değil tüm programların üzerinde kalır ve ekranda gezdirebilirsiniz..

Her gün 5'erli veri getirtmek ayrı bir konu.. Veritabanınızı eklerseniz de onunla ilgili ayrıca bir öneride bulunurum..

Alıntı
Bu mesajı beğenenler:
(06-02-2012, 18:14)armane demiş ki: İyi haftalar ve iyi aksamlar,

Aklima bir fikir geldi bilmem yapilabilir ve yapilirsa yararli olur bilmiyorum , degerli yorumlariniz ve yardimlariniz icin simdiden tesekkur ederim.

Elimde yaklasik 2500 tane ingilizce kelime var turkce karsiklariyla brbr, en sık kullanilan kelimeler..

Amacim su ; accesste bir form hazirlasam icinde max 5 kelime gosteren ufak bir ekran seklinde ve hergun bu 5 kelime otomatik olarak degisse, tablodan alacagi kelimeleri dikkate alarak.. Yalniz bu form pc de acik olan tum programlarin sayfalarin uzerinde ekranin herhangi bir kosesinde duracak sekilde ekranda istedigim koseye surukleyebilecegim sekilde gosteremez miyiz?

Sonucta sabah 9 dan aksam 18 e kadar bilgisayar basinda calisiyoruz surekli ekrana bakiyoruz ve bu ekranda bu 5 kelimenin gozumuzun onunde durmasi ister istemez kelimelrri ezberlemede faydali olacagini dusunuyorum,

Sizlerin degerli yorumlarina birakiyorum sonuc olarak..

Saygilar

Güzel bir fiklir teşekkürler. Hatta bu fikir uygulama için hazırlanacak ipuçlarında da kullanılabilir.

Alıntı
Bu mesajı beğenenler:
GÜNAYDIN ,

sayın Taruz Hocam ilginiz için teşekkür ederim..

kelimleri yaptıgımız uygulamaya yükledim. 5 erli gruplar halinde ya da 3 erli guruplar halinde gün bazında değişim yapabilirz sanırım..

sayın MirzaKatar , merhaba, beğendiğinize sevindim..

saygılar

Eklenti Dosyaları
.zip   trz-hepustte.zip (Boyut: 96,86 KB / İndirilme: 87)

Alıntı
Bu mesajı beğenenler:
(06-02-2012, 18:34)Taruz demiş ki: Merhaba..

Bu düşüncenize katkıda bulunayım.. Vv

Ekte, amacınıza uygun basit bir örnek hazırladım.. Açılan form sadece access değil tüm programların üzerinde kalır ve ekranda gezdirebilirsiniz..

Her gün 5'erli veri getirtmek ayrı bir konu.. Veritabanınızı eklerseniz de onunla ilgili ayrıca bir öneride bulunurum..

Merhaba,
Güzel bir örnek, bendeki ofis sürümü 64 bit. Bu kod 64 bit sistemde kullanılamaz hatası veriyor. Zaten sinir eder beni hep 32/64 sorunları.

Alıntı
Bu mesajı beğenenler:
tekrar merhaba ,

taruz hocam , uygulamaya dikkat ettim de şöyle bir durum var ,

Mesela uygulamayı ilk açınca ekrana geliyor fakat daha sonra aşağıdaki explorer dan birisini açınca access penceresi arkada kalıyor.

Aşağıdan ne açarsam açayım sürekli ekranda kalmasını sağlayamaz mıyız ?

saygılar

Alıntı
Bu mesajı beğenenler: